"Alla stora sanningar börjar som kätterier."
- GB Shaw

HOME


Roger Garaudy arkivet:

Roger Garaudy är en framstående fransk filosof och författare. Som kommunist blev han under den tyska ockupationen av Frankrike arresterad och satt i koncentrationsläger, men invaldes efter kriget i parlamentet, där han utnämndes till vice talman. År 1970 blev han dock utesluten ur kommunistpartiet på grund av att han protesterat mot den sovjetiska inmarschen i Tjeckoslovakien.

1996 har den kände 82-årige humanisten och vänsterpolitikern väckt sensation, sedan det läckt ut i pressen, att han i en underjordiskt cirkulerande skrift avslöjat de myter, som en härskande sionistmaffia kan utnyttja för sina syften i världspolitiken. Att ifrågasätta dessa myter är nämligen förbjudet i den mot åsikts- och yttrandefriheten stridande lag, som stiftats i Frankrike för att skydda vissa judiska intressen. Denna odemokratiska lag kommer att öppet utmanas genom ett offentligt utgivande av denna skrift, som här i vissa delar återges i svensk översättning.Den israeliska politikens grundläggande myter

Utdrag, på svenska, ur boken Den israeliska politikens grundläggande myter:Hela boken finns även tillgänglig på engelska:

 

Och på franska:

 

På italienska: 

På spanska: 

På tyska: 


Tillbaks till svenska huvudsidan 

Till Radio Islams sidor på andra språk